Hoppa till sidans innehåll

Läger 2018-19


DIF Alpin har en egen lägerverksamhet - under ett år blir det ett antal läger som brukar vara mycket populära! Lägren är en mycket viktigt del i vår verksamhet och vi önskar att man är med på ett antal läger innan vår snöträning i Hammarbybacken börjar.

Som ni alla kan se har vi bokat de flesta av lägren i anläggningar hos Skistar och för många kan det vara idé att köpa Skistars säsongskort. 

Vecka 39:  29/9 (U8-U16)

 Vi börjar säsongen med ett dagläger på Bosön. Vi tränar barmark, har föräldramöte och avslutar med gemensam middag.

Anmälan är öppen för detta läger, anmälan görs på This is a mailto link

Vecka 44:  Höstlovet 27-28/10- 3-4/11 Sölden (U10-U16)  

Vi arrangerar läger i Sölden på höstlovet tillsammans med Sport Support Scandinavia. Vi tränar på skidor i sex dagar, måndag den 29 oktober till och med lördag den 3 november. Avresa med buss från Stockholm lördagen den 27 oktober och hemresa den 3 november från Sölden med ankomst 4 november.  Det finns även möjlighet att flyga eller resa med egen bil. Håll utkik efter inbjudan på hemsidan, som innehåller med information. Bokningen görs på Sport Support Scandinavias hemsida. Boka i tid lägret brukar bli fullt. 

Anmälan till detta läger är öppen på www.sports.se.

OBS! Träning för U10 och uppåt. Sölden lämpar sig inte för organiserad träning för U8. U10-föräldrar ska kunna stöttat gruppen vid lunch, etc och bör således inte vara någon annanstans då. OBS!

 Vecka 46: Ambitionsläger Idre 16-18/11 (U12-U16)

Vi har bokat veckoslutsläger för ambitionsåkare i snösäkra Idre. Vi tränar i tre dagar fredag- söndag. Vi har bokat för ankomst torsdag kväll 15/11 och träningen börjar på fredag tom söndag. Vi reser med egen bil och har självhushåll.

Vecka 48: Vemdalen 30/11-2/12 (U8-U16)

Vi har bokat veckoslutsläger för samtliga åldersgrupper i Vemdalen, Passet & Bergsgården. Ankomst torsdag kväll 29/11. Vi tränar fredag tom söndag. Vi reser med egen bil och har självhushåll men äter lunch tillsammans och har bokat en gemensam middag.

Vecka 50: Vemdalen 14/12 – 16/12 (U8- U16)

Detta läger är vårt familjeläger som vi i år bokat i Vemdalen under veckoslutet efter lucia. Vi ankommer på torsdag kväll och tränar tillsammans under fredag tom söndag. Ambitionsåkarna har möjlighet att stanna kvar på ett ambitionsläger måndag-tisdag. Vi har bokat vårt familjeläger i Vemdalen i år och hoppas att det ska bli ett bra läger. Vi bor på Passet & Bergsgården. Vi äter tillsammans. Om det finns intresse och vi får tillräcklig fyllnadsgrad ordnar vi buss.

Vecka 51: Vemdalen ambitionsläger 17-18/12 (U12-U16)

Vi har i år bokat i Vemdalen under måndag och tisdag, vi fortsätter träna efter familjelägret och vi bor kvar på Passet & Bergsgården. Vi kommer på ambitionslägret ha självhushåll.

Vecka 17: Vemdalen 26/4-28/4 (U8- U16) Avslutsläger med KM i GS

Traditionsenligt avslutar vi säsongen med ett läger under lördag-söndag i april. Vi ankommer på fredag och reser med egen bil. På programmet står KM i GS med pris för bästa tävlingsklädsel. Vi får möjlighet att avsluta ännu en fantastisk klubbsäsong och har gemensam avslutsmiddag på lördagen. Vi bor på Passet & Bergsgården.

 

Lägerrutiner vid DIF-läger

Nytt för i år är att vi kommer att ta emot bokningar till lägren tidigare än vad vi gjort under denna säsong Vi kommer heller inte att ha möjlighet att avboka senare än vad som kommer att anges för varje läger.  Detta är nödvändigt för att vi ska kunna beräkna kostnaden för varje läger på ett bra sätt.

Vid samtliga läger gäller att U8- (om det anordnas U8-träning) och U10-föräldrar hjälper till vid träningen genom att befinna sig i närheten av gruppen (om inte tränarna säger annorlunda) så att toabesök, etc. inte stoppar hela gruppen.

Samtliga föräldrar förväntas hjälpa till med bansättning, tidtagning, videofilmning, etc.

OBS! Varje barn ska ha en ansvarig vuxen med sig (självklart kan en vuxen ansvara för flera barn). Om denne inte är förälder så ska vem som är ansvarig meddelas tränaren för lägret (som kanske inte är barnets vanlige tränare). Detta är ett oavvisligt krav.

 

Privata/externa läger

Det finns även andra träningsmöjligheter utanför klubbens regi, där många av klubbens barn och ungdomar deltar. Klubben ser positivt på att man deltar på externa läger, då alla möjligheter till skidåkning är positivt och utvecklande, och att få inspiration från externa tränare är alltid bra och ökar åkarnas kompetensbas. Vi hoppas dock att man försöker vara med på ett antal klubbläger trots att man även är med på många externa läger, vi tror att vi på så sätt kan få en ännu bättre klubb och åkare där vi tillsammans utvecklar varandra.

Några av dessa lägerarrangörer är:

KMTi - Mika Gustafsson har läger på ett flertal olika platser.

Nyberg Race Camp - lägerverksamhet i första hand i Duved.

Pinnen racing  - Har sin bas i Funäs men har läger året runt, även utanför Funäs.

Trysil Rennskole - Har sin bas i Trysil men har läger året runt, även utanför Trysil.

.... men det finns ett flertal till så det är bara att söka på nätet efter information eller prata med klubb kompisarna.

Uppdaterad: 10 AUG 2018 14:28 Skribent: Michael Johansson

Våra Samarbetspartners:

 

Cupole.se

 

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier

Postadress:
Djurgårdens IF AF - Skidor
Michael Johansson, Strandvägen 117
13562 Tyresö

Kontakt:
Tel: 0707501319
E-post: This is a mailto link

Se all info