Hoppa till sidans innehåll

Så går en tävling till


Förberedelser inför tävling

För att ungdomars deltagande i tävlingar skall vara meningsfullt förutsätter detta att man slipar stålkanter och vallar skidorna inför varje tävling.

På de flesta tävlingsställen finns det  lättare förtäring att köpa - korv med bröd, hamburgare, läsk - "ingen riktig skidåkarmat". Tänk på att näringsriktig mat ger barnen mer ork och energi inför åken och efter. För att slippa köa till maten och få mer näringsrik mat, kan man med fördel ta med egen matsäck.

På alla tävlingar måste man lösa liftkort. Brukar kosta kring 100-150 kr och måste ofta erläggas kontant. Varje klubb brukar få 2 ledarkort som används för att tränare ska kunna besikta banan med barnen och någon ska kunna vara uppe vid start under tävlingen för att stötta och sedan ta ner överdragskläder.

Det varierar mellan anläggningarna om det är Skipass eller gammeldags liftkort. För barnen brukar nummerlappen gälla som liftkort efter betalning.

På tävlingen

Tävlingarna är som regel på helgen, lördag och/eller söndag.

Vi samlas kring DIF-flaggan (ta med den) och har detta som samlingsplats. Kom i god tid – det kan ibland vara långt från parkering till tävlingsplats (särskilt Flottsbro och Hammarbybacken).

På plats får vi all nödvändig information av vår lagledare.

Banbesiktning sker tillsammans med en ledare/utsedd besiktningsman, inför varje tävling.  U10 har ingen besiktning utan man tillämpar ett extra genomåk i banan (sker i nummerföljd).

Mellan åken är det bra att träna i backen och fylla på energiförrådet. Riktig mat skapar bättre förutsättningar än godis och läsk.

Det är mycket bra om föräldrar tar med egna skidor och kan hjälpa till vid start och målgång. 

Alla barn måste ha hjälm och ryggskydd när de tävlar.

Glöm inte att heja på ALLA lagkamrater i DIF Alpin. Ta gärna med koskällor för att skapa stämning á la Världscupen.

Efter tävlingen

På U10 tävlingar får alla tävlande medalj.

Barnen tycker prisutdelningen är festlig – stanna på den för att hedra pristagarna och dessutom finns det alltid fina utlottningspriser.

Kom ihåg att peppa barnen efteråt. Resultat utefter egna mål ska ges uppmärksamhet – det är glädjen som ska uppmuntras. Tävling ska upplevas som något lustfyllt. Glöm aldrig att de är barn och håller på med detta för sin egen skull!

Uppdaterad: 11 SEP 2018 19:34 Skribent: Monika Frosteman
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier

Postadress:
Djurgårdens IF AF - Skidor
Daniel Nygren, Katarina Bangata 66
11639 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0730789911
E-post: This is a mailto link

Se all info