Hoppa till sidans innehåll

Barmarksträning


Barmarksschema
Se till att vara på plats några minuter i förväg för egen uppvärmning och för att säkerställa att alla är på plats i tid så vi kan köra igång 18.30 prick.

t o m v.43 (start 23/8)

- Måndagar, Hammarbybacken 18:30-19:30
- Onsdagar, Hammarbybacken 18:30-19:30

v.44 höstlov

v.45-51

SCHEMA EJ KLART

Praktiskt upplägg för att möta uppsatta mål

Barmarksträningen ska ge förutsättningar för att kunna uppfylla målen för de aktivas utveckling inom skidåkningen. Därför förbereder vi genom att träna kondition, spänst, snabbhet, balans och koordination.
Vi börjar bygga lite mer styrka, och grenspecifik styrka genom att fortsätta använda kroppen som redskap, exempelvis genom hjälp av sina klubbkamrater. I denna åldersgrupp börjar farterna bli höga, och i samband med detta även krafterna. För att förhindra skador är det viktigt att arbeta med förebyggande träning och övningar. Det lämpar sig även att börja med konditionsträning. Vi kommer därför att fokusera mycket på kondition under utomhusperioden fram till höstlovet.
Under utomhusperioden fram t o m v.43 lägger vi fokus på löpning, snabbhet och spänst med olika löpningsövningar blandat med intervaller och fartlekar. Visst inslag av styrka och knäkontroll i samtliga pass.
Under inomhusperioden fr o m v.45 flyttar vi fokus mot styrka, koordination/balans-övningar och spänst. Visst inslag av snabbhetsövningar i samtliga pass. Övergripande fokus ligger även på socialt utbyte, sammarbete, kluriga övningar och diverse lekar.

Uppdaterad: 07 OKT 2020 11:17 Skribent: Oskar Json Norlén

Tävlingsledare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier

Postadress:
Djurgårdens IF AF - Skidor
Daniel Nygren, Katarina Bangata 66
11639 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0730789911
E-post: This is a mailto link

Se all info