Hoppa till sidans innehåll

Regler för veteranträning


Kvällsträningen sker kl 20.00-21.30, tis och torsdagkvällar. Det innebär samling kl 19.45 med påtagen utrustning utanför förrådet med pinnar. Allt material skall vara på toppen senast 5 minuter före träningen börjar. Du får inte gå före i liftkön och du måste passera vändkorset vid varje åk!

Vi tränar i två grupper - en teknikgrupp och en tävlingsgrupp. Vi lägger två olika typer av banor, när backe och underlag tillåter.

I teknikbanan med kortkäpp kör vi övningar för att förbättra grundtekniken.

Mats Flodin är samordnare för tävlingsgruppen. Denna träning sker tillsammans med juniorer och seniorer och träningen sker i tävlingslika banor.

Du väljer själv vilken grupp du skall deltaga i och du följer din grupp under hela passet, med banläggning, hasning och nedplockning. Du måste med andra ord vara på plats en kvart innan träningen börjar för att få deltaga. Underlaget varierar men räkna med att göra max två åk och därefter genomföra gemensam hasning. Banläggaren ger klartecken när det är dags att åka!

På helgerna tränar vi kl 08-9,45. För att delta måste du vara medlem i DIF och inneha gällande årskort för liften (köps av Skistar) Samling med påtagen utrustning vid förådet kl 07,45! Klockan 10, när liften öppnar för allmänheten, skall banan var nedplockat och ev gropar utjämnade. Vi måste också hjälpas åt att hålla koll så att inga obehöriga åker i backen eller befinner sig vid liften. Speciellt gäller det från 9-tiden när allmänheten börjar komma.

Vi har som krav att du använder slalomcarvingskidor min 165 och max 170 cm för herrar och stavskydd. Detta för att spår och groppar skall bli lika för alla. Damerna kör med min 155 och max 160 cm. De få gånger vi tränar GS gäller min måtten 180/175 cm

Välkomna

Uppdaterad: 17 DEC 2009 11:51 Skribent: Lars Hedberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier

Postadress:
Djurgårdens IF AF - Skidor
Daniel Nygren, Katarina Bangata 66
11639 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0730789911
E-post: This is a mailto link

Se all info