Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Hemmabackarna lockar till rörelse och lägger grunden för ett aktivt liv. Vi vill att de ska finnas kvar och utvecklas. Det är tyvärr ingen självklarhet. Därför vill vi uppmärksamma hemmabackarna i samband med World Snow Day den 16 januari.
 

Fira världssnödagen 2022

(2022-01-11 10:13)
Den  16  januari firas världssnödagen,  World Snow Day,  över  hela  världen.  Ett perfekt  tillfälle att inspirera barn  och ungdomar  på skolor,  fritidshem  eller hemma  att  testa  olika  snöaktiviteter. Här kommer förslag på vad ni kan göra!
 
Vinter har äntligen dragit igång på allvar och så även Alla på snö. Vi har redan hunnit utbilda biski-instruktörer för att möta upp behovet av funktionell skidåkning, och de närmsta veckorna väntar flera nya utbildningar och Alla på snö-dagar!
 
Svenska Skidförbundet bjuder tillsammans med Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO, in till det första digitala anläggningsforumet. Torsdagen den 13 januari klockan 20.00 ses vi på Teams. Välkomna!
 
Torsdagen den 23 december införs nya restriktioner som påverkar idrotten. De allra flesta handlar dock om inomhusidrott, vilket gör att de inte påverkar Svenska Skidförbundets verksamhet i så stor utsträckning.
 
SOK meddelade under tisdagen att 19 nya namn tagits med in i truppen, av dessa är hela 14 åkare från Svenska Skidförbundets landslag.
 
Det svenska längdlandslaget och det alpina landslaget köper biobränsle av SAS motsvarande alla deras flygresor inom Skandinavien som en del av deras hållbarhetsarbete.
 
Varje år utses stipendiater i fonden "Hjärtat slår", i år delades stipendium ut till fem åkare lovande åkare som fick ta emot 10 000 kronor vardera.
 

Vi är vintersporten!

(2021-12-16 13:52)
Svenska Skidförbundet lanserar ett nytt och gemensamt koncept som vi kallar ”Vi är vintersporten”. Åkare, ledare, funktionärer och föräldrar är alla en del i detta, oavsett gren, klubb eller nivå.
 

Digitala anläggningsforum

(2021-12-15 18:38)
I januari planeras det första av förhoppningsvis många kommande anläggningsträffar. Träffarna sker digitalt på Teams och kommer behandla anläggningsrelaterade frågor.
 
Svenska Skidförbundet är inne i en expansiv fas med mycket positiv utveckling inom många områden. För att fortsätta vara i framkant söker vi nu en person som kan axla rollen som sportchef för Puckelverksamheten.
 
Vad hände inom Svenska Skidförbundet förra säsongen? Hur gick det sportsligt och ekonomiskt? Och vilka mål har vi för 2021/2022? Detta och mycket mer får du svar på i SSFs verksamhetsberättelse.
 
Den 1 januari 2022 sker förändringar beräkningsmodellen för LOK-stödet. Förhoppningen är att förändringarna ska leda till att fler barn och unga engageras och stannar kvar inom idrottsrörelsen.
 
Åmotfors IF sparar både pengar och är mer klimatsmarta med deras nya elljusspår. Invigning av de nya lamporna blev en succé där 60 ungdomar deltog i ett elljuslopp. Här skriver Åmotfors IF om hur projektet gick från idé till verklighet.
 
Stopp! Min kropp! hjälper barn och vuxna att prata om kroppen, gränser och sexuella övergrepp, både i verkliga livet och på nätet. Nu har Rädda Barnen även tagit fram verktyg och material som vänder sig till föreningslivet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier

Postadress:
Djurgårdens IF AF - Skidor
Daniel Nygren, Katarina Bangata 66
11639 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0730789911
E-post: info@difalpin.se

Se all info